Na društvenoj mreži Facebook pojavile su se određene glasine o navodnoj krivici Općine Kakanj za prodaju zgrade u kojoj se nekad nalazilo sjedište Udruženja penzionera općine Kakanj (objekat Castello). U glasinama se tvrdi kako je navodno Općina Kakanj krivac što je prodajom pomenute zgrade Udruženje penzionera ostalo bez prostorija, da je odgovorna za stanje u kakvom se sada zgrada nalazi, da je krivac što su penzioneri ostali bez prostora za druženje, za šah na pločniku i sl.

Zbog toga javnosti se obraćamo saopštenjem da Općina Kakanj nije bili ni inicijator, ni začetnik ideje o prodaji pomenute zgrade, niti je bila pitana o bilo čemu kada je donesena odluka o prodaji itd.

Zgradu je prodao Federalni zavod za penzijsko-invalidsko osiguranje i Općina Kakanj sa tom prodajom nema apsolutno nikakve veze.

Općina je uspjela veoma brzo riješiti pitanje smještaja za Udruženje penzionera općine Kakanj na drugoj lokaciji, pomoći opremanje novih prostorija u kojima se okupljaju kakanjski penzioneri, a sve ove detalje mogu potvrditi i predstavnici Udruženja penzionera koji su prije nekoliko mjeseci upriličili otvaranje svojih novih prostorija.

Općina Kakanj će, u granicama svojih mogućnosti, pomoći pri rješavanju problema koji se odnosi na pomenutu zgradu. (Press Općine Kakanj)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram