Onkolozi mole da ne jedete ovih 7 namirnica – Pravo smeće koja izaziva rak

Popularno

Povezano


Pripremili smo listu od 7 proizvoda koji na prvi pogled ne predstavljaju nikakvu opasnost, ali zapravo ih apsolutno ne bi trebalo koristiti ako ne želite da naštetite svom zdravlju!

OPASNA HRANA KOJA IZAZIVA RAK

- Marketing -

Džemovi

Džemovi iz prodavnica su veoma štetni, sadrže moćne antioksidante koji pomažu da bobice i voće budu netaknuti. Boje u njihovom sastavu su takođe štetne.

Pomfrit u restoranima i prodavnicama

Pomfrit sadrži puno skroba i masti. Njegova upotreba dovodi do debljanja. Međutim, gojaznost je povjetarac u poređenju sa drugim zdravstvenim problemima koje ovo jelo uzrokuje.

Pomfrit sadrži i transmasti, koje mogu da izazovu aterosklerozu, dijabetes i rak, ali uzrokuju i genetske promjene u tijelu. Trans masti takođe pogađaju imunitet. Pomfrit je obilno soljen. Velika količina soli u ishrani povećava rizik od obolijevanja, na primjer, urolitijaze, hipertenzije, srčanog i moždanog udara.

Kokice

Kukuruz sam po sebi ne predstavlja pretnju za ljude. Ali da bi se napravile kokice, dodaju se puter, so, šećer, karamelizatori, boje, pojačivači ukusa i arome.

Količina soli u klasičnim slanim kokicama je višestruko veća nego u čipsu.

Kuhane kobasice

Kuhane kobasice prave se od genetski modifikovane soje. Kobasice, male kobasice, kuhane kobasice, paštete i drugi proizvodi sadrže svinjsku mast, unutrašnju masnoću, svinjsku kožu koja zauzima do 40% težine. Ukus mesa postiže se uz pomoć aroma.

Šunka

U većini slučajeva, u šunki kao takvoj, meso ne sadrži više od 5%. Sve ostalo je gel (pojačivači ukusa, pojačivači boje).


Sirove dimljene kobasice

Nažalost, niko ne dimi suhomesnate proizvode kao ranije. Umjesto toga, koriste se tečnosti za pušenje u kojima je prisutan formaldehid. To može dovesti do raka.

Mliječni proizvodi sa dugim rokom trajanja

Izbjegavajte mliječne proizvode koji mogu trajati duže od dvije sedmice. Aseptična ambalaža je antibiotska ambalaža. Nažalost, ovo mlijeko takođe sadrži stabilizatore, zgušnjivače, antioksidante i arome.

Ovu hranu treba ograničiti u ishrani i osjetit ćete kako se vaše zdravlje poboljšava, piše portal “Dnevni“.

- Marketing -

Najnovije