U Kaknju sve češće bilježimo slučajeve šaranja po fasadama i zidovima, te škrabanja i uništavanja tuđe imovine od strane osoba koje robuju dubokoj zabludi da će nekoga impresionirati takvim potezima. Stoga, osuđujemo ovakve poteze s nadom da će nesavjesni ljudi shvatiti da svojim potezima nikoga nisu zadivili, te da su u potpunosti pogriješili u izboru načina izražavanja ljubavi prema nekome ili nečemu.

Pisamce sa porukom “Lipić moj” upućeno poštom na adresu drage osobe sigurno bi bilo romantičniji gest od šaranja po tuđoj fasadi i ispisivanja slova koja krešte.

Biti “Anđeo čuvar” ne znači ispisivati slova svuda, nego dami otvoriti vrata, ustupiti mjesto u autobusu, pokloniti cvijet, napisati stih…

Uputiti izvjesnoj Minkici poruku riječima “Na dan kad si rođena rodilo se sve na svijetu što volim” je totalno nekreativno, istrošeno, otrcano, neinventivno i smiješno tako da vjerujemo da ni Minkica nije bila impresionirana.

Napraviti uspjeh i time osigurati da se vlastito ime i prezime nađe na listi pobjednika školskih, sportskih, muzičkih ili nekih drugih takmičenja je pravi način dokazivanja pojedinca, a ne ispisivanje identiteta na zgradama i zidovima.

One koji šaraju po fasada pozivamo da spoznaju prave vrijednosti. (Press Općine Kakanj)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram