― Marketing ―

 Omraženi princ o kojem se ne priča: Grešni sin kraljice neće biti na njenom sprovodu?

- Marketing -

Princ Andrew pojavio se u javnosti nakon smrti majke, kraljice Elizabete II. te podsjetio na brojne skandale.

Članovi uže porodice preminule kraljice Elizabete II. okupili su se prošle subote na misi zadušnici, a prethodno su se pozdravili s okupljenim mnoštvom. Dok je Kralj Charles bio na službenom proglašenju u Londonu sa sinom Williamom i suprugom Camillom, njegova mlađa braća i sestra bili su u Škotskoj, gdje je kraljica i preminula, sa svojom djecom.

Ispred vrata dvorca Balmoral stajali su oko 10-ak minuta te su pregledali cvijeće i poruke koje su obožavatelji ostavili u čast 96-godišnje kraljice.

- Marketing -

Svakako najistaknutiji od tih članova kraljevske porodice je princ Andrew, kraljičin problematični sin kojeg je morala kazniti oduzimanjem svih titula nakon upletenosti u pedofilski skandal s pokojnim Jeffreyjem Epsteinom.

Uz kraljicu su u trenutku smrti bili samo sin Charles i kći, princeza Anne, ali ne i sinovi Andrew i Edward. Andrew navodno neće biti ni na njenom pogrebu 19. septembra zbog skandala u koje je upleten, a popis je prilično dugačak. Ipak, kraljica je za vrijeme života mudro šutjela na sve optužbe, no mnogi misle kako nije imala izbora osim kazniti grešnog sina tako što ga je, barem za javnost, izopćila iz porodice.

Supruga i brojne ljubavnice

Andrew je od 1986. do 1996. bio u braku sa Sarah Ferguson, vojvotkinjom od Yorka, s kojom im dvije kćeri, princeze Beatrice i Eugenie koje su kraljičine miljenice.

Iako je poznato da je i ranije te za vrijeme braka imao afere, tada se još nije znalo da su u to uključene i maloljetnice. Andrew je slovio za velikog šarmera, a mnogi su ostali iznenađeni izborom supruge ‘kad je mogao imati svaku koju je poželio’. Također, puno se pisalo o njegovom jezivom ponašanju nakon razvoda.

Šminka, medvjedići, plakanje

Naime, Sarinu vjenčanicu je držao u palači u svojoj garderobi i nakon razvoda, kao i njenu šminku na stoliću. O svemu se raspričala bivša kraljevska sobarica koja tvrdi da princ čak tri decenije čuva stvari bivše supruge kao da ona još uvijek živi tamo.

“Iako ona tamo ne živi, ​​šminka joj je i dalje na toaletnom stoliću. Morala sam pokupiti sve te olovke za oči, maskare i pudere, obrisati prašinu i vratiti ih na mjesto. Ali nikad se nije vratila tamo od velikog skandala”, rekla je sobarica.

‘Njezina je odjeća bila tamo, kao i cipele, a vjenčanica je visjela u ormaru. Jezivo. Sve se čuvalo kao da je ona tamo’, otkrila je.

Ljubavnik prinčeve supruge

Inače, bivši kraljevski par se razdvojio godinama prije službenog razvoda, a nakon toga, Sarah je uhvaćena kako izmjenjuje nježnosti na bazenu sa svojim financijskim savjetnikom. Fotografije na kojima joj liže nožne prste preplavile su svijet u sekundi, a kraljica je tada izopćila iz porodice te također kaznila tako što je javno objavila njenu listu dugova te joj poručila kako to neće platiti.

Sarah je tada otkrila kako ju je Andrew često vrijeđao, nazivavši je ‘debelom kravom’, no par je s vremenom zbog djece izgladio odnose. Iako je izgubio titule, Andrew nije izgubio novac, ali ni slobodu, iako postoje jasni dokazi da je bio s maloljetnicama koje su bile u raljama Epsteina i njegove monstruozne ljubavnice Ghislaine Maxwell koja ih je podvodila.

Bludni princ tako sada uživa u privatnosti i životu bez obaveza… (story.hr)

- Marketing -