Povezano

Omiljeno piće govori kakvog ste karaktera: Ljubitelji piva i vina zadovoljni su životom


Još od davnina postoje razna uvjerenje da ono što pijemo određuje kakva smo osoba, a sada je jedna studija to i potvrdila.

- Marketing -

Naučnici iz Australije otkrili su da postoji povezanost između omiljenog pića i toga kakav je karakter neke osobe.

Dok se za ljubitelje viskija smatra da su naoružani samopouzdanjem, oni koji preferiraju pivo vode se kao opuštene osobe prepuštene užicima.

Studiju je sproveo Peter K. Jonason, a u istoj je sudjelovalo 1232 ljudi gdje su polovina od njih muškarci, a polovina žene.

Istraživači su pitali ispitanike o njihovom omiljenom piću, ali i mjestu gdje isto vole piti.

Ispostavilo se da su ljubitelji piva i vina zadovoljni svojim životom, a na neprijatnosti gledaju kao na prolazne stvari.

Vino ili cider su povezani sa pristupačnim osobama, sklonim društvenosti te drugim poželjnim osobinama. Također, to alkoholno piće preferiraju osobe koje su pomalo neruotičnije od ljubitelja ostalih pića, osobito ako ga konzumiraju van kuće.

Kada je riječ o pivu, vole ga jednostavne, otvorene i opuštene osobe, a i samo to piće je oblik opuštanja i razonode.

Osobe koje su preferirale da piju kod kuće pokazalo se da su tužnije i pesimističnije od onih koji su izlazili vani, u klub ili kafić.

Istraživači tvrde kako su oni i nešto depresivniji te da im je ispijanje alkohola kod kuće služilo da se nose sa negativnim osjećanjima.

- Marketing -

Najnovije

Popularno