Olujno nevrijeme poharalo Kakanj: Vjetar nosio sve pred sobom

0
Foto: Amer Sikira

Promjena vremena prekinula je val vrućine, ali i donijela pljuskove, ponegdje i olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i gradom.

Federalni hidrometeorološki zavod ranije je izdao narandžasto upozorenje zbog jače grmljavine koja je „zube“ pokazala oko 21 sat.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

  • Očekuje se jača grmljavina u cijeloj zemlji a moguća je pojava i grada do ponoći – navedeno je u upozorenju.

Kakanj je obasjan jakom “svjetlošću” oko 21 sat da bi za kratko vrijeme jako olujno nevrijeme popraćeno grmljavinom, gradom i vjetrom poharalo grad.

Saobraćaj u određenom trenutku je bio nemoguć, vidljivost je bila smanjena a jake udara grada vozači su osluškivali na svojim vozilima. Pojedinci su uspjeli automobile premjestiti u zaklon kao što su benzinske pumpe, nadvožnjaci, garaže, napuštene prostorije kako bi umanjili štetu na svom automobilu.

Kružni tok kod benzinske pumpe Energopetrol ponovo je poplavljen i saobraćaj se odvija otežano kao i drugim kritičnim gradskim područjima. Vozačima se savjetuje povećan oprez zbog materijala koji se usljed poplave našao na cesti.

Također, u najjačem valu došlo je do prestanka isporučivanja električne energije za veći dio gradske jezgre. Ubrzo je ponovo uspostavljena isporuka.

Čitatelji nam javljaju kako su usjevi i lokalni putevi uništeni, dok su pomoćni objekti poplavljeni.

Kakvo je stanje kod vas? Šaljite nam fotografije i video zapis putem Facebook ili Instagram profila.

 

(Kakanj-X)