25.7 C
Kakanj
Utorak, 3 Avgusta, 2021

Okupljeni na protestu zbog Osmice: Hapšenje predstava za javnost

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine u Sarajevu se okupila grupa građana kako bi poslali podršku direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije Osmanu Mehmedagiću Osmicu koji je juče uhapšen.

Grupa građana stoji na parkingu ispred zgrade Tužilaštva i Suda BiH, a sa sobom pojedini nose i transparente.

Okupljena grupa građana stoji na parkingu ispred zgrade Tužilaštva i Suda BiH, a sa sobom pojedini nose i transparente. Otprilike stotinu okupljenih su mirno došli ovdje, šetaju i razgovaraju. Među njima nalazi se i Fikret Prevljak, bivši čelnik SDA Ilidža i kandidat za načelnika te opštine, javlja Klix.ba.

Novinarima se obratio Salko Zildžić, kadar SDA iz Tuzle koji je rekao da je hapšenje Mehmedagića “predstava za javnost”. Ističe da su mnoge afere zataškane, a da je u posljednjih nekoliko godina primjetan namjerni udar na Mehmedagića.

“Ovo nema veze sa SDA, ovo je naš lični odgovor na nenormalno dešavanje”, rekao je Zildžić.

Pripadnici MUP-a KS juče uhapsili Osmana Mehmedagića zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje sprave i pranje novca. Policija još jednom provjerava navode o tome da je Mehmedagić falsifikovao diplomu kojom je i konkurisao za poziciju direktora OBA-u BiH, međutim sumnjiv im je i način na koji je on kupio dva stambena objekta u Sarajevu.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO