25.7 C
Kakanj
Utorak, 3 Avgusta, 2021

Okupljeni ispred Tužilaštva BiH zvižde i skandiraju Gordani Tadić: “Ostavka”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine su se okupili građani kako bi dali podršku direktoru Obavještajno sigurnosne agencije BiH Osmanu Mehmedagiću, a okupljeni skandiraju i traže ostavku Gordane Tadić.

Skandiranje riječi “Ostavka” je upućeno glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH i postupajućem tužiocu u istrazi koja se vodi protiv Mehmedagića Olegu Čavci. Okupljeni zvižde i aplaudiraju kako bi napravili buku.

Na protestima ispred Suda BiH i Tužilaštva se okupilo više od stotinu osoba, neki od njih nose i transparente “Izdaja se ne oprašta” i “Nije vam ovo 1983. godina”, a uzvikuju i “Puštanje Osmana danas momentalno”.

Protest je organizovala neformalna grupa građana koja je sastavila i saopćenje za medije, a u kojem kažu da su procesi protiv Mehmedagića bespotrebno trošenje resursa i da su politički obojeni.

Proces provjere finansijskih transakcija prilikom Mehmedagićeve kupovine kuće, građani su nazvali “ismijavanjem zakona i zloupotrebom pravosuđa”, a provjeru njegove diplome “!pokušajem da se njegovo mjesto (direktor OSA-e) da lojalnim kadrovima iz Republike Srpske”.

“Upozoravamo Tadićku da je sličnu snagu imao i eliminisani Milan Tegeltija, ali je upornost patriotas dovela do toga da budu obznanjeni dokazi o njegovim koruptivnim i neprofesionalnim djelovanjima”, stoji u saopćenju građana koje su podijelili novinarima prisutnim na protestima.

Na kraju navode da su spremni proteste održati i u mjestu gdje stanuje glavna tužiteljica, tj. kako kažu u ulici Alije Izetbegovića u Živinicama.

Podsjetimo, Osman Mehmedagić je jučer uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO