― Marketing ―

Sa paketom od banana napravio pravo malo bogatstvo

Enver Sarajlić je uspješni privrednik koji se bavi uspješno starim zanatom. Naime, on već preo 20 godina proizvodi, prije svega, džezve za kafu, a...

Ohrabrujući podaci: Izvoz namjenske industrije povećan za oko 20 posto

- Marketing -

Kompanije iz oblasti namjenske industrije su u prvom kvartalu ove godine na vanjskom tržištu zaradile 51,5 miliona KM, što je najbolji rezultat ostvaren od rata do danas.

U prethodnoj godini BiH je izvezla oružja i municije te eksplozivnih i pirotehničkih proizvoda u iznosu većem od 314 miliona KM,  a sudeći po izvoznim rezulatima ostvarenih u prva tri mjeseca 2023. godine i potpisanim ugovorima, ovogdišnji izvoz premašit će 370 miliona KM.

Kompanije iz oblasti namjenske industrije su u prvom kvartalu ove godine zaradile su 51,5 mil KM, što je za oko 20 posto više nego u prvom kvartalu protekle godine.

- Marketing -

BiH je protekle godine najviše oružja izvezla u Sjedinjene Američke Države (75 mliona KM), zatim Saudijsku Arabiju (54 mil KM) te Tursku (43 mil KM).

U prvom kvartalu ove godine, Saudjska Arabija je izbila na prvo mjesto (15 mil KM), SAD su na drugom mjestu (12 mil KM) dok je na trećem mjestu Turska (9 miliona KM).

- Marketing -