Oglasio se savjetnik Milorada Dodika: Komšićeva prijava je pritisak na OHR da smijeni Dodika

Perišić smatra da je sadašnji hrvatski član Predsjedništva BiH “tamo i postavljen kako bi blokirao Dodika”

Savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika Srđan Perišić tvrdi da hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić radi za britanske tajne službe te da je upravo po njihovoj želji postavljen u Predsjedništvo kako bi Dodika “otjerao” s funkcije, prenosi Dnevni Avaz.

Komentirajući za Insajder krivičnu prijavu koju je Tužilaštvu BiH Komšić danas podnio protiv Dodika zbog govora koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH u nedjelju održao povodom obilježavanja Dana Vojske RS, Perišić kaže da je to dokaz “prevelike, gotovo paranoične nervoze Komšića i svih onih koji rade za Britance i njihove službe”.

– Oni su mislili da će Dodik popustiti pod neviđenim pritiscima i ucjenama ukoliko BiH ne uđe u NATO. Međutim, to im nije prošlo jer iza Dodika stoji politika, a ne nekakav hir. Komšićeva prijava je dokaz njihove nemoći, ali i sluganstva Komšića stranim službama, prije svega britanskoj – tvrdi Perišić.

Ističući da je još u novembru prošle godine, prije nego što je aktuelni sastav Predsjedništva BiH formalno počeo sa radom, predvidio Komšićeve postupke, Perišić smatra da je sadašnji hrvatski član Predsjedništva BiH “tamo i postavljen kako bi blokirao Dodika”.

– Još tada sam govorio da će Dodik u Predsjedništvu BiH biti blokiran te da je Komšić tamo instaliran ne da bi onemogućio legitimnu volju hrvatskog naroda, već da onemogući Dodika i da odnos u Predsjedništvu BiH bude dva naprema jedan. Komšić je cijelo vrijeme tako radio i sad je to konačno najjasnije i pokazao. Podnošenje krivične prijave protiv Dodika predstavlja dokaz da je izbor Komšića bio izbor protiv Republike Srpske, protiv Srba i protiv srpskog člana Predsjedništva BiH – kaže Perišić.

Savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, između ostalog, tvrdi i to da Milorad Dodik za vrijeme svog mandata nijednom nije blokirao rad tog tijela, već da to, prema njegovim riječima, već mjesecima čine druga dva člana Predsjedništva, prenosi Dnevni avaz.

Možda vam se svidi

Leave A Reply