Odsjek za inspekcije: Akcija uklanjanja metalnih stubića, sajli i lanaca sa rezervisanih parking mjesta u Kaknju

0
514

Nakon što su se na kakanjskim javnim parking prostorima pojavile svakojake metalne prepreke, različitih dimenzija, profila i boja, te sajle i lanci, kojima građani “štite” svoja rezervisana parking mjesta koja su zakupili, Odsjek za inspekcije Općine Kakanj je pokrenuo veliku akciju uklanjanja ovih bespravno postavljenih prepreka.

Ove prepreke su postavljene bez odobrenja, nisu unificirane i predstavljaju prijetnju po sigurnost građana, a posebno djece.

Pozivamo sve građane koji su izvršili postavljanje da odmah izvrše uklanjanje prepreka, prije nego što im općinska inspekcija dostavi rješenja o uklanjanju i prekršajne naloge.

Niti jedna prepreka na bilo kojem javnom parking prostoru u gradu nije legalna.

Inspekcija će poduzeti i radnje iz svoje nadležnosti prema JP “Vodokom” Kakanj. Ovo preduzeće je potpuno legalno izvršilo naplatu zakupa parking prostora, ali je prije naplate bilo obavezno na adekvatan način osigurati rezervisane prostore od bespravnog parkiranja, izvršiti postavljanje jednoobraznih i jednobojnih prepreka koje zadovoljavaju standarde i bezbjedonosne elemente, te za tu aktivnost pribaviti odobrenja.

Prepreke ne mogu biti u obliku metalnih stubića, već poput onih koje postoje na tržištu i koje ispunjavaju standarde i bezbjedonosne elemente.

Nekoliko vrsta ovih prepreka koje zadovoljavaju standarde i koje se mogu pronaći na tržištu se može vidjeti u videu. (Press Općine Kakanj)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram