Održani memorijalni skokovi “Azer Dželilović”

Popularno

Povezano

- Marketing -
- Marketing -


Organizatori su odlučili da se ove godine ne proglašavaju pobjednici, smatrajući kako su svi učesnici plemenite manifestacije zaslužili proglasiti se najboljim, a nastupilo je ukupno deset skakača.

Predsjednik Udruženja Dževad Pašić istakao je da je Azer Dželilović bio heroj zemlje, vode i zraka, jer je između ostalog bio padobranac, kajakaš i ronilac, koji je nažalost nakon rata u kojem je iskrazao veliku hrabrost i humanost, tragično izgubio život.

– Ova skakaonica nosi njegovo ime. S ponosom ističem da se upravo ovdje bruse talenti koji kasnije skaču sa Starog mosta. Već sedam ili osam skakača je sa ove skakaonice otišlo i počelo skakati sa Starog mosta. Ove godine na tradicionalnim Skokovima sa Starog mosta po prvi put će nastupiti mladi Emel Tiro, koji je također dosad ovdje skakao, rekao je Pašić.

Program u kompleksu Udruženja “Sinovi Mahale” nakon Skokova nastavlja se posjetom spomen sobi rata u Mostaru, zatim bacanjem 80 karanfila sa Mosta Hasana Brkića u Neretvu u znak pijeteta prema žrtvama genocida u Srebrenici, te na kraju i projekcijom filma “Kuda ideš Aida”.

Održani memorijalni skokovi “Azer Dželilović”

- Marketing -

Najnovije