Održana Skupština FK Rudar

Dana 23.06.2017. godine održana je Skupština FK Rudar koji je  prethodnu sezonu odigrao izuzetno turbulento. Rudar je u sezonu krenuo furiozno sa 5 pobjeda, ali poslije toga dolazi niz loših rezultata. Rudar se ponovo počeo buditi polovinom proljetnog dijela polusezone, međutim Gošk, Bosna Visoko i Sloga iz Simin Hana su završili ispred Rudara na tabeli Prve lige FBiH.

Nakon izuzetno dugo vremena, na Skupštini su se pojavili mnogi članovi koji su bili neaktivni, pa se nadati da će veće angažovanje donijeti željeni rezultat.

Najviše akcenta je bilo u vezi dugoročnog plana davanja prilike mlađim igračima koji su polaznici Rudareve škole, uz određena pojačanja na deficitarnim pozicijama.

Cilj nam je bio da vratimo mlade igrače iz Kaknja, mislim da su naša djeca naša budućnost uz par igrača koji će doći isključivo na deficitarnim pozicijama. Sada nam je prioritet da obnovimo i infrakstrukturu, travnjak je oštećen, svlačionice treba renovirati. Sada smo pokrenuli konačno relizaciju izgradnje pomoćnog terena, kako bi se teren čuvao za seniorsku ekipu”, kazao je Zaimović.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply