Održana Osnivačka skupština Centra za bezbjednost u saobraćaju i mobilnost

Jućer je u Kaknju je održana Osnivačka skupština Centra za bejzbednost u saobraćaju i mobilnost, gdje je donosena  Odluka o njegovom osnivanju. Izabran je upravni odbor koji će brojati sedam članova i nadzorni odbor sa tri člana. Usvojen je statut i plan rada za 2017.god.

Za predsjednika Upravnog odbora izabran je prof.dr.Mirsad Kulović koji je ujedno i jedan i od osnivača  Centra.

15008019_10154871888279369_1017484784_oOsnivačkoj skupštini su prisustvovali eminentni stručnjaci iz oblasti saobraćaja i drugih struka vezanih za saobraćaj sa područja Federacije BiH i RS-a. Na skupštini su doneseni svi potrebni pravni akti i organi upravljanja koji su preduslov za registraciju udruženja. Neki od ciljeva Centra za bezbjednost u saobraćaja i mobilnost bi bili: unapređenje bezbjednosti u saobraćaju, promocija saobraćajne kulture i prevencije u bezbjednosti saobraćaja, zaštita životne sredine kroz smanjenje negativnih utjecaja uzrokovanih saobraćajem, veće učešće javnosti i struke u donošenju odluka u saobraćaju i transportu, razvoj i primjena savrmenih tehničko-tehnoloških rješenja u oblasti saobraćaja. Centar namjerava raditi kao nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar