Održan sastanak u Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija: Nastavlja se pozitivna priča za USK

Popularno

Povezano


Jučer je održan sastanak u prostorijama Federalnog ministarstva prometa i komunikacija u Mostaru na kojem su prisustvovali Premijer USK Mustafa Ružnić, direktor Regionalnih cesta USK Amir Osmančević, ministar finansija Vedran Prša, ministar za prostorno uređenje i građenje Adnan Alagić, ministrica privrede USK Samra Mehić, a kojem je domaćin bio federalni ministar za promet i komunikacije Denis Lasić.

- Marketing -

Tema ovog veoma važnog sastanka za Unsko-sanski kanton bila je vezana za odobrenje sredstava iz Programa investiranja sredstava GSM licence za FBIH.

Delegacija iz Unsko-sanskog kantona je podnijela dljedeće zahtjeve:

1. Zahtjev za odobrenje sredstava za izvođenje radova vanrednog održavanja na cesti R-402 Ljusina-Stijena-Gnjilavac dužine 20 km u iznosu od 1,5 miliona KM.

2. Zahtjev za odobrenje sredstava za radove vanrednog održavanja na regionalnoj cesti R-403 Tržačka Raštela – Kamenica dužine 19 km i R-403b Tržac-Šturlić-Grahovo dužine 24 km u iznosu od 2 miliona KM.

3. Zahtjev za odobrenje sredstava za nastavak i završetak radova rekonstrukcije i modernezacije ceste R-408 Dubovsko-Kulen Vakuf-Martin Brod dužine 1,5 km i asfalterske radove na dionici dužine 2 km u iznosu od 1,5 miliona KM.

4. Zahtjev za odobrenje sredstava za završezak radova modernizacije ceste $-405 u općini Sanski Most dužine 420 metara u iznosu od 500 000 KM.

5. Zahtjev za odobrenje sredstava za radove vanrednog održavanja na cesti R-405 Gudavac-Lušca Palanka-Sanski Most-Sasina-linija entiteta dužine 60 km u iznosu od 2,5 miliona KM.

6. Zahtjev za odobrenje sredstava za radove modernizacije ceste R-410 Lanište-Sanica dužine 9 km u iznosu od 500 000 KM.

Također, direktor Direkcije regionalnih cesta USK Amir Osmančević je podnio zahtjev za refundaciju sredstava za regionalnu cestu R-401 s obzirom da je Direkcija regionalnih cesta USK odlukom Vlade FBIH održavala tu cestu do primopredaje ceste Cestama Federacije. Ulaganja su iznosila cca jedan milion KM. Moramo naglasiti da je ministar Denis Lasić je na ovaj zahtjev pozitivno odgovorio.

- Marketing -

Najnovije