Održan prvi privredni sastanak kakanjskih i tešanjskih privrednih udruženja u Tešnju

U organizaciji Udruženja privrednika “Biznis Centar” Jelah-Tešanj, u utorak 24.10.2017. godine je upriličen prvi privredni sastanak članova upravnih odbora Udruženja poslodavaca općine Kakanj “Centar za podršku biznisu” i Udruženja privrednika “Biznis Centar” Jelah-Tešanj u sjedištu firme članice tešanjskog privrednog udruženja, preduzeću INOX AJANOVIĆ d.o.o.

Inicijativa za sastanak dva uspješna privredna udruženja je razmjena iskustava i prenos dobre prakse u poslovanju, kao i otvaranje zvanične saradnje kakanjske i tešanjske privrede.

U obraćanju predsjednika upravnih odbora udruženja, predsjednik Udruženja privrednika “Biznis Centar” Jelah-Tešanj, Edin Jabandžić i predsjednik Udruženja poslodavaca općine Kakanj Mensur Muftić, sa svojim saradnicima su najavili potpisivanje zvaničnog protokola o saradnji, sa ciljem unapređenja stanja privrede i udruženom nastupu članica – preduzeća.

Najavljeno je ozvaničenje saradnje, održavanje privrednog sastanka u Kaknju, kao i inteziviranje saradnje sa privrednim partnerima i institucijama kao što su Privredna komora F BiH, Vanjskotrgovinska komora BiH, Udruženje poslodavaca F BiH i Vijeće stranih investitora u Bosni i Hercegovini.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar