15.7 C
Kakanj
Utorak, 15 Juna, 2021

Odluka sutra stupa na snagu: U dijelu BiH u potpunosti ukinut ‘policijski sat’

Novom odlukom u zatvorenim prostorijama dozvoljeno je do 100 osoba ukoliko se poštuju ograničenja, a za veći broj osoba dopuštenje organizatoru (pravnoj osobi) može dati Zavod za javno zdravstvo .

“Policijski sat odnosno mjera ograničenog kretanja na području Zapadnohercegovačkog kantona je ukinuta”, potvrđeno je na 48. izvanrednoj sjednici Štaba civilne zaštite ZHK.

Štab je obaviješten o znatno povoljnijoj epidemiološkoj situaciji od strane Zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, zbog čega je usvojena odluka o ukidanju mjera ograničenja kretanja na prostoru Zapadnohercegovačkog kabton, od sutra, 12. maja.

 

U zatvorenim prostorijama dozvoljeno je do 100 osoba ukoliko se poštuju epidemiološka ograničenja, a za veći broj osoba dopuštenje organizatoru (pravnoj osobi) može dati Zavod za javno zdravstvo ZHK.

Na otvorenim prostorima ne postoje ograničenja okupljanja. Štab civilne zaštite ZHK će i dalje pratiti razvoj epidemiološke situacije”, stoji u saopćenju za javnost.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO