Odlučili su da umru zajedno poslije 60 godina braka: Mavis je preživjela, ali je ostala sama i sa optužnicom za ubistvo

Dennis (81) i Mavis Eccleston (80) bili su u braku 60 godina, a jedina želja im je bila da umru zajedno.

Dennisov rak bio je u terminalnoj fazi, a par je u testamentu koji je ostavio za porodicu napisao da su odlučili da prekinu svoje živote zbog “lošeg zdravlja, zlostavljanja i svađa sa komšijama”.

Odlučili su zajedno da popiju koktel lijekova, nakon čega je on preminuo. Međutim, ljekari su uspjeli da spase Mavis, a čim se oporavila – optužena je za ubistvo svog supruga.

Njena kćerka Joy Munn, uspjela je da se izbori za majčinu slobodu na suđenju koje je trajalo dvije nedjelje. Izrevoltirana cijelom situacijom, ona je podjelila na Facebooku posljednju fotografiju njenih roditelja, dok su ležali jedno pored drugog u bolničkim krevetima.

  • Da li vam moja 80-godišnja majka izgleda kao ubica? Ova fotografija mi slama srce, ali sam odlučila da je objavim kako bih podigla svijest o patnji koje porodice prolaze gledajući svoje najbliže u mukama.
  • Mama je optužena za ubistvo zato što je željela da se ubije zajedno sa svojim mužem koji je bio na samrti u strašnim bolovima. Zbog toga je bila u zatvoru 30 sati i prošla je suđenje. Na sreću, sudija je bio razuman čovjek i oslobodio ju je optužbi – napisala je Joy.

Porodica tvrdi da je policija maltretirala Mavisa u zatvoru, a njen sin Kevin kaže da mu je načelnik rekao kako će od njegove mame “napraviti primjer”.

Mavis je na sudu rekla da je na dan kad su popili smrtonosni koktel njen suprug zbog bolova “jaukao kao ranjena životinja” i da su se onda dogovorili da će sve završiti.

  • Molio me da mu pomognem da umre i dao mi je tačna uputstva kako da to uradim. Rekla sam mu da ako je stvarno odlučio da tako ode, idem i ja s njim. Moj život je ništa bez njega i uopšte me nije bilo briga da li ću i dalje živjeti. Da me Dennis danas opet isto zamoli, sve bih isto uradila. Željela sam da budem sa svojim suprugom – ispričala je, prenosi “Kurir“.
Možda vam se svidi

Leave A Reply