Odlična sezona u jedinom bh. gradu na moru: Neum pun gostiju, evo kakva je atmosfera

Popularno

Povezano

Devedeset posto gostiju su oni domaći iz Bosne i Hercegovine, dok ostatak njih stiže iz stranih zemalja poput Poljske i Slovenije.

Prva je polovina augusta i jedini bosansko-hercegovački grad na moru pun je turista. U Neumu se ovih dana traži krevet, ali i mjesto na plaži više. Smještajni kapaciteti popunjeni su i sigurno je kako neumski ugostitelji mogu biti zadovoljni ovom turističkom sezonom.

- Marketing -

To je nedavnom razgovoru za Hercegovina.info izjavio i Davor Krešić iz Udruženja hotelijera Neum.

“Za sada je sezona jako dobra i ne možemo biti nezadovoljni. Juni nam je bio odličan, juli vrlo dobar, a najave za august su također jako dobre. Ukoliko se nastavi u ovom ritmu mislim da ćemo imati uspješnu sezonu”, kazao je Krešić.

 

I nastavilo se. Iako je Neum među rijetkima u 2020. godini, godini pandemije imao više nego dobru turističku sezonu, ova je još bolja.

Devedeset posto gostiju su oni domaći iz Bosne i Hercegovine, dok ostatak njih stiže iz stranih zemalja poput Poljske i Slovenije. Od prošle godine, kao jedna od pozitivnih posljedica pandemije po Neum su gosti iz Srbije. Što radi svih mjera na granicama, što radi brendiranja ovog mjesta u toj državi, broj turista iz Srbije u Neumu je sve veći.

Sinoć jako lijepi prizori iz Neuma. Neka se ljeto nastavi i traje što duže, piše Hercegovina.info.

- Marketing -

Najnovije