Odgođena sjednica Vijeća ministara BiH, važne odluke na čekanjuVijeće ministara BiH u srijedu je trebalo ponovo održati sjednicu na kojoj bi se našle tačke dnevnog reda koje nisu usvojene na sjednici u petak ili su skinute s dnevnog reda. U poslijepodnevnim satima je došla informacija da se sjednica odgađa.

Na predloženom dnevnom redu je bio Prijedlog odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata – drugi krug glasanja čiji je predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

- Marketing -

Drugi krug glasanja bit će i na tački Utvrđivanje glasanja u vezi s rezolucijama Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) gdje bi BiH trebala slijediti demarš EU čime se zaustavljaju daljnji projekti i finansije za Rusiju i Bjelorusiju. Guverner u EBRD-u u ime BiH je ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, a rok za izjašnjenje je 1. april.

Na dnevnom redu je i Prijedlog programa ekonomskih reformi Bosne i Hercegovine za period 2022. – 2024. godine (PER BiH 2022. – 2024.) kao i Nacrt memoranduma o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnog projekta “Izgradnja aerodroma Trebinje“ između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije koji je skinut sa prošle sjednice.

Ministri će razmatrati i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko (BiH) – Gunja (RH) na M-14.1. (BiH)/DC 214 (RH), Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Novi Grad (Bosna i Hercegovina) – Dvor (Republika Hrvatska) na M4 (BiH)/DC 6 (RH), Nacrt osnova za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano