14.7 C
Kakanj
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Odbojkaši Kaknja počeli pripreme: Cilj finale Premijer lige i finale Kupa BiH

Odbojkaši Kaknja u ponedjeljak su počeli pripreme za novu sezonu Premijer lige BiH za odbojkaše. Ekipa koje je prošle godine zauzela drugo mjesto u ovom takmičenju, okupila se, zajedno sa predstavnicima Uprave kluba u Sportskoj dvorani Kakanj.

Prozivci koju su izvršili trener Almir Aganović i njegov pomoćnik Mirza Demir odazvalo se 15 igrača, a istu je zbog privatnih obaveza propustio primač Marko Tadić. Na prozivci se pojavio i Bahrija Zenović, ovogodišnja akvizicija iz sarajevske Bosne.

Predsjednik kluba Aldin Šljivo pozdravio je igrače i ukratko pojasnio ambicije kluba za narednu sezonu:

“Mislim da smo stasali u jednu ozbiljnu ekipu koja može imati veće ambicije. Očekujemo veći angažman i zalaganje, uz uslove koje smo obezbijedili. Ciljevi koje postavljamo su finale Premijer lige i finale Kupa BiH, jer mislimo da Kakanj kao grad odbojke zaslužuje da se finalne utakmice igraju ovdje, u ovoj sportskoj dvorani. Stručni tim će činiti trener Almir Aganović i još jedno pojačanje, čovjek koji je dao mnogo za odbojku u ovom gradu, Mirza Demir koji će obnašati funkciju pomoćnog trenera. Želimo novom energijom nastaviti lijepu kakanjsku priču koju smo počeli. Zahvaljujem se svojim saradnicima i upravi, ljudima koji doprinose razvoju odbojke u Kaknju te našim sponzorima: Općini Kakanj, Tvornici cementa Kakanj, BH Telecomu, Vladi ZDK i ostalima koji nam pomažu da održimo finansijsku stabilnost.” kazao je Šljivo koji je podcrtao da okosnicu ekipe čine igrači iz Kaknja i da će to biti vodilja kluba u budućnosti.

Uprava kluba se potrudila da osigura odlične uslove za pripreme. Ovih dana ekipa će trenirati u Kaknju, potom su planirane pripreme u Makarskoj a onda turnir u Zavidovićima te veoma jak turnir u Austriji. Također, na prvoj utakmici biti će predstavljeni i novi dresovi kakanjske odbojkaše ekipe.

Prisutnima se obratio i trener ekipe Almir Aganović:

“Pravimo pomake, idemo uzlaznom putanjom. Zahvaljujem se ovoj agilnoj upravi na čelu sa predsjednikom Šljivom. Sretan sam što krećemo sa ove startne pozicije, sa novim duhom, lijepim planom i programom. Od igrača očekujemo da angažman na treninzima i utakmicama prati uslove koji su obezbjeđeni.”, kazao je Aganović.

Ekipa će do 2.9. boraviti u Kaknju, od 2.9. do 7.9. boravit će u Makarskoj gdje ih očekuje i jaka utakmica sa ekipom Kaštele, a potom i odlazak u Austriju na turnir sa jakim odbojkaškim imenima.

Ekipu OK Kakanj čine: Armin Šljivo, Armin Fejzović, Armin Vehab, Adin Fazlić, Danilo Ružić, Marko Tadić, Sejdin Mustafić, Muris Krivokapa, Bahrija Zenović, Haris Škulj, Muhamed Begić, Hajrudin Sužanj, Berin Pinjić, Samir Berbić, Faris Čobo i Ibrahim Berbić. Trener ekipe Almir Aganović, pomoćni trener Mirza Demir.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO