Oči u oči: Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas u Zvorniku

Popularno

PovezanoCikotić i Vulin potpisat će i aneks Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima za zajedničku lokaciju na Graničnom prijelazu Bratunac – Ljubovija.

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin sastat će se danas u Zvroniku. Kako je najavljeno, razgovarat će o unapređenju saradnje u oblastima borbe protiv prekograničnog kriminala i upravljanja migracijama i granicama.

- Marketing -

Nakon sastanka, Cikotić i Vulin potpisat će nekoliko međunarodnih ugovora između BiH i Srbije, saopšteno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Planirano je da budu potpisani sporazumi između Vijeća ministara i Vlade Srbije o pograničnom saobraćaju, o graničnim prijelazima i o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima.

Cikotić i Vulin potpisat će i aneks Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima za zajedničku lokaciju na Graničnom prijelazu Bratunac – Ljubovija.

Početak sastanka najavljen je za 11 sati, a ceremonija potpisivanja međunarodnih ugovora za 12 sati, nakon čega je planirano obraćanje medijima.

Sastanak će biti održan u sali Gradske uprave Zvornik.

- Marketing -

Najnovije