Obustavljen saobraćaj na autoputu A1, gori automobil kod Visokog

Na graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta

Zbog zapaljenog vozila potpuno je obustavljen saobraćaj na autoputu A-1 Kakanj – Visoko u mjestu Donje Moštre.

U većem dijelu naše zemlje danas se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a povećana je opasnost od odrona.

Zbog održavanja manifestacije “Dani Ajvatovice” sutra od 16 do 17 sati doći će do obustave saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 (ulica 14.septembar ) i M-16 (ulica 770 Slbbr.) od zgrade PTT-a do BP „INA“ u Donjem Vakufu. Iz istog razloga na području Srednjobosanskog kantona do 24 sata 1. jula zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnih tereta.

Zbog održavanja memorijalne trke na području Unsko-sanskog kantona danas će se saobraćati usporeno u smijeru kretanja učesnika trke na relaciji Ćoralići-Cazin-Srbljani-Bihać-Dubovsko (M-4.2, M-14 i M-5).

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Možda vam se svidi

Leave A Reply