Obuka za šivača, najboljima će biti ponuđeno radno mjesto

“Willona” d.o.o. Sarajevo – Podružnica Kakanj, u saradnji sa Općinom Kakanj i Humanitranom organizacijom “World Vision BiH”,ured u Zenici, raspisala je javni poziv za obuku za zanimanje šivača.

Pozivaju se sve nezaposlene osobe sa evidencije Službe za zapošljavanje ZDK – BIRO Kakanj, starosti do 40 godina, da se prijave za učešće u procesu besplatne obuke za zanimanje šivač.

Obuka će biti organizovana od strane Društva “WILLONA” d.o.o. i trajat će ukupno tri mjeseca (praktična obuka) nakon čega će se izvršiti testiranje.

Uspješno ocijenjeni polaznici će dobiti  certifikate što će ih činiti konkurentnijim na tržištu radne snage, te im omogućiti lakše zapošljavanje.

Najuspješnijim kandidatima će biti ponuđeno radno mjesto u Društvu “Willona” d.o.o. Sarajevo – Podružnica Kakanj.

Za polaznike obuke obezbjeđen je topli obrok.

Početak održavanja obuke planiran je u drugoj polovini septembra 2014. godine.

Pozivamo sve zainteresovane da se jave u prostorije “Willona” d.o.o. Sarajevo – Podružnica Kakanj, ulica Zeničkog partizanskog odreda bb (zgrada bivšeg METEORTEX-a, iznad pošte), svakog radnog dana u terminu od 9:00 do 14:00, radi evidencije, informativnog razgovora i pripreme za početak obuke.

Odabir kandidata će se izvršiti nakon isteka javnog poziva. Svi odabrani kandidati će biti blagovremeno obaviješteni o tačnom datumu početka obuke.

Javni poziv ostaje otvoren  do 15. septembra 2014. godine.

Press Općine Kakanj

Možda vam se svidi

Comments are closed.