Objavljeno kada se u BiH očekuje kraj drugog vala: Crna prognoza za Tursku

0

Kočović predviđa da će kraj epidemije prvo da se dogodi u Srbiji, zatim u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, dok će neke zemlje morati da sačekaju još godinu ili više. 

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Predviđanja kraja epidemije dobija uz pomoć takozvane Gausove krive.

Prema njegovim prognozama, kraj drugog vala u BiH očekuje se 9. oktobra, u Srbiji 13. septembra, a u Crnoj Gori 5. novembra.

Sa druge strane, Hrvatska će završetak drugog vala dočekati 26. januara 2021, Slovenija 13. augusta 2022, a Rumunija 21. decembra 2021.

“Na opštoj mapi Evrope koju objavljujem svaki dan – uz svaku državu stoji datum. To je kraj završetka datog talasa. Ali, za par zemalja (u određenom kratkom vremenskom periodu) kao što je Turska na primjer, u prethodnih par dana Gausov model ne računa završetak, pa sam ostavio poslednju promjenu”, objasnio je ranije profesor za Telegraf.rs.  

Ono što posebno zabrinjava jeste procjena da će se drugi val u Mađarskoj završiti tek 13. novembra 2095., a u Turskoj 6. februara 2.145. Profesor napominje da su svi ovi datumi okvirni. 

“Za par dana će se stanje promijeniti, pa će biti novi datumi. Bilo kako bilo – sve je ovo okvirno, naročito ako su datumi daleko od današnjeg dana, kao što je u slučaju Mađarske i Turske”, objašnjava Kočović.

[bar group="4078"]