― Marketing ―

Objavljeni noviteti: Microsoft nadograđuje Windowse, napokon ćemo jednostavno do šifri za Wi-Fi

- Marketing -

Microsoft je na svom službenom blogu objavio novitete koji stižu u verziju nadogradnje Windows 11 Insider Preview Build 23466. U sklopu objave vidljivo je da kompanija radi na lakšem načinu pregledavanja spremljenih Wi-Fi šifri u sistemu Windows.

U novoj verziji (23466) Windowsa 11 bit će moguće vrlo jednostavno vidjeti spremljene SSID lozinke za Wi-Fi.

Sve što će biti potrebno je otići do Postavke > Mreža i internet > Wi-Fi, a zatim na Upravljanje poznatim mrežama. Potom možete odabrati spremljeni SSID i kliknuti Prikaži Wi-Fi sigurnosni ključ, i to je to.

- Marketing -

Trenutno je Wi-Fi šifra trenutne mreže na koju je povezan računar sa sistemom Windows 11 skrivena u postavkama bežičnog uređaja, što je vidljivo označavanjem okvira ‘prikaži znakove’ unutar sigurnosne kartice. A ako želite vidjeti druge spremljene Wi-Fi lozinke, morali biste uroniti u naredbeni redak (Command prompt) i posegnuti za Googleom za to kako koristiti naredbu netsh da biste pronašli ono što vam je potrebno.

Promjena će znatno olakšati izvlačenje Wi-Fi šifre kada vam je stvarno potrebna.

Osim toga, još nam novosti stiže ovom nadogradnjom. Poboljšat će se postavljanje backupa postojećih Windowsa te vraćanje istih na novi uređaj, a vraćanjem će biti postavljene i sve aplikacije koje ste ranije koristili.

 Stiže i dodatak Wordu koji će omogućiti određene ispravke glasovnim naredbama te još ponešto noviteta koje možete vidjeti posjetite li službeni blog kompanije, javlja Tportal.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...