― Marketing ―

Sa paketom od banana napravio pravo malo bogatstvo

Enver Sarajlić je uspješni privrednik koji se bavi uspješno starim zanatom. Naime, on već preo 20 godina proizvodi, prije svega, džezve za kafu, a...

Objavljeni noviteti: Microsoft nadograđuje Windowse, napokon ćemo jednostavno do šifri za Wi-Fi

- Marketing -

Microsoft je na svom službenom blogu objavio novitete koji stižu u verziju nadogradnje Windows 11 Insider Preview Build 23466. U sklopu objave vidljivo je da kompanija radi na lakšem načinu pregledavanja spremljenih Wi-Fi šifri u sistemu Windows.

U novoj verziji (23466) Windowsa 11 bit će moguće vrlo jednostavno vidjeti spremljene SSID lozinke za Wi-Fi.

Sve što će biti potrebno je otići do Postavke > Mreža i internet > Wi-Fi, a zatim na Upravljanje poznatim mrežama. Potom možete odabrati spremljeni SSID i kliknuti Prikaži Wi-Fi sigurnosni ključ, i to je to.

- Marketing -

Trenutno je Wi-Fi šifra trenutne mreže na koju je povezan računar sa sistemom Windows 11 skrivena u postavkama bežičnog uređaja, što je vidljivo označavanjem okvira ‘prikaži znakove’ unutar sigurnosne kartice. A ako želite vidjeti druge spremljene Wi-Fi lozinke, morali biste uroniti u naredbeni redak (Command prompt) i posegnuti za Googleom za to kako koristiti naredbu netsh da biste pronašli ono što vam je potrebno.

Promjena će znatno olakšati izvlačenje Wi-Fi šifre kada vam je stvarno potrebna.

Osim toga, još nam novosti stiže ovom nadogradnjom. Poboljšat će se postavljanje backupa postojećih Windowsa te vraćanje istih na novi uređaj, a vraćanjem će biti postavljene i sve aplikacije koje ste ranije koristili.

 Stiže i dodatak Wordu koji će omogućiti određene ispravke glasovnim naredbama te još ponešto noviteta koje možete vidjeti posjetite li službeni blog kompanije, javlja Tportal.

- Marketing -