― Marketing ―

Objavljene prve fotografije: Ovako će izgledati mostarski bazen u kome će plivati Lana Pudar

- Marketing -

Prvi građevinski radovi na lokaciji za zdanje budućeg olimpijskog bazena u Mostaru, trebali bi početi u četvrtak, 25. augusta, saznaje portal StarMo.

Nakon što rano ujutro građevinske mašine krenu sa čišćenjem i uređenjem prostora, lokaciju na prostoru Južnog logora će obići i premijer Federacije BiH Fadil Novalić sa saradnicima i predstavnicima Grada Mostara.

Vlada FBiH je nedavno odobrila osam miliona maraka za izgradnju olimpijskog bazena, ali to nije ukupna cijena koštanja, obzirom da projekat uključuje – osim dva zatvorena bazena – i izgradnju pratećih sadržaja, ali i odgovarajućeg hotela.

- Marketing -

Portal StarMo ekskluzivno objavljuje kompjuterske grafike, navodno, budućeg izgleda zatvorenog olimpijskog bazena u Mostaru, čija se gradnja čeka već decenijama. Priča o izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru posebno je dobila na zamahu nakon sjajnih rezultata mlade mostarske plivačice Lane Pudar.

StarMo saznaje da postoje planovi i ideje da se, osim olimpijskog bazena, u budućnosti gradi sa druge strane Neretve poseban aqua-park, a cijeli kompleks bi bio uvezan mostom preko rijeke. Procjenjuje se da bi izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru mogla trajati oko dvije godine.

- Marketing -