-6.1 C
Kakanj
Utorak, 19 Januara, 2021

Objava na Kakanjskim oglasima nasmijala sve: Tražim radnika al da hoće radit, u prevodu…

Nezaposlenost u Bosni i Hercegovini je gorući problem već godinama, najveći rast nezaposlenosti počeo je od svjetske krize 2008. godine do danas. Cijelu situaciju dodatno je pogoršala pandemija koronavirusa.

To je razlog više da se na svaki način potražuje posao, posebno na oglasima putem interneta. Najposjećenija kakanjska stranica, na kojoj korisnici društvene mreže Facebook postavljaju svoje oglase ali i kupuju od svojih sugrađana,  u posljednje vrijeme opravdava svoj epitet s početka rečenice tako što se javljaju brojni zadovoljni korisnici koji su uspješno i vrlo brzo prodali svoj artikal ili čak nešto kupili preko navedene stranice.

Jedna objava na stranici Kakanjski oglasi privukla je mnogo pažnje ali i duhovitih komentara, sama objava je sastavljena na duhovit način.

Naime, jedan od korisnika ili privatnika (poznato samo administratorima stranice) je odlučio pronaći radnika sa posebnim uslovima.

  • Zdravo tražim radnika dnevnica od 30 km pa do 60 km. Molim samo zainteresirane da se jave u kom al da hoće radit znači u prevodu DERI ME NEMOŽEŠ MI NIŠTA. Tako zelim da mi radnik kaže –  stoji u objavi.

Komentari ispod objave su se nizali a mi vam izdvajamo najzanimljivije: „Za taj slogan ne možete ponuditi dnevnicu“, „Znači u prevodu:ZAPOSLI NEKOG OD RODBINE“,“ Tatu zaposli pa čitav dan nek ti taj slogan govori“,“ Jest jest pazi da te ne podere radnik“,“ Teško radniku koji zaradi komad hljeba kod tebe ti nemaš dušu“,“ Ovo važi za radnika, da dere gazdu koliko more“.

Da li je autor oglasa stvarno mislio onako kako je napisao ili je samo duhovitost iskoristio za bolju reklamu ostaje nepoznato.

Iz Porezne uprave FBiH početkom mjeseca oktobra objavljen je ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH na dan 28.9.2020. godine po prebivalištu osiguranika bio 520.291.

Tako je  kako navode, broj zaposlenih veći za 12.684 u odnosu na 5.5.2020. godine, kada je zabilježen najmanji broj zaposlenih.

Broj zaposlenih u Kaknju na gore navedeni datum po prebivalištvu osiguranika bio je 8.843 dok je broj zaposlenih  po sjedištu poslodavca bio 7.097.

(Kakanj-X.com)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO