Obilježen 1.decembar- Dan Trećeg korpusa Armije RBiH

0

Kaknju je pripala čast da ove godine bude domaćin centralnog obilježavanja 1.decembra – Dana Trećeg korpusa Armije RBiH. U okviru Programa obilježavanja Dana Trećeg korpusa Armije RBiH danas je, uz postrojen počasni vod Drugog pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, u Gradskom spomen-parku položeno cvijeće na Spomen-obilježje palim borcima Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. i Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.godina. Nakon polaganja cvijeća upriličen je svečani defile kroz Gradsku jezgru Kaknja na čijem su čelu bili članovi Rudarske glazbe koji su svirali koračnice, te mladi iz Kaknja koji su nosile ratne zastave brigada Trećeg korpusa Armije RBiH.

Centralni programski sadržaj bila je svečana akademija koja je upriličena u Domu kulture Kakanj na kojoj su nastupili Rudarska glazba koja je svirala himnu BiH i splet sevdalinki, Gradski hor koji je izveo dvije kompozicije, te glumac Mirza Mušija koji je recitirao rodoljubivu poeziju.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Organizator obilježavanja bio je Savez ratnih vojnih invalida ZDK u saradnji sa Općinom Kakanj, dok je Ministarstvo za boračka pitanja ZDK finansijski podržalo organizaciju.

(Press Općine Kakanj)