Obilježavanje Dana Europe u Osnovnoj školi u Tršću

Povodom obilježavanja Dana Europe, danas je u područnoj školi MMB u Tršću održan prigodni kulturno-umjetnički program.

U sastav OŠ”Mula Mustafa Bašeskija” u Kaknju se nalaze područne škole u Bijelim vodama, Zagrađu, Vukanovićima i Tršću. Svaka od ovih područnih škola je na određeni praznični datum organizovala prigodan kulturno-umjetnički program, s ciljem da one najuspješnije tačke budu prezentovane na Centralnoj svečanosti obilježavanja Dana škole. S toga su učenici sa svojim učiteljima i nastavnicima područne OŠ u Tršću povodom Dana Europe priredili bogat kulturno-umjetnički program.

„Danas u područnoj školi u Tršću zaokružujemo jedan kulturno-umjetnički ciklus održavanja priredbi u područnim školama. Najbolje priredbe iz naše četiri škole će biti predstavljene i široj kakanjskoj javnosti na Centralnoj svečanosti Dana škole 20.maja u Domu kulture” – rekao je Suad Čeliković, direktor OŠ”Mula Mustafa Bašeskija” Kakanj.

Recitacija, gluma, folklor, ritmika i poezija su neke od tačaka koje su vrijedni mališani uz pomoć svojih učitelja i nastavnika danas izveli pred svojim vršnjacima, roditeljima, porodicom i prijateljima.

Centralna svečanost obiljezavanja Dana OŠ”MMB” će se organizovati 20.maja ove godine u Domu kulture. Na toj svečanosti će se pred punom salom predsataviti učenici koji su imali najbolje kulturno-umjetničke performanse iz Centralne i područnih osnovnih škola.

Kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.