Obavještenje iz J.P. Vodokom Kakanj: Fizička i pravna lica moraju imati poseban kontejner ili posudu za  odlaganje otpada iz ložišta i kotlovnice

Obavještavamo korisnike, kategorije pravna i fizička lica, kao vlasnike građevinskih objekata  u I i II  zoni gradskog građevinskog zemljišta, koji posjeduju individualna ložišta  i kotlovnice  u kojima se  koristi ugalj kao energent da moraju imati poseban kontejner ili posudu za  odlaganje otpada iz ložišta i kotlovnice, te zaključiti ugovor sa Vodokom-om o njegovom odvozu. Ukoliko se procijeni da je moguće i opravdano više  pravnih ili fizičkih lica  mogu posjedovati zajednički kontejner ili posudu  za odlaganje otpada  iz individualnih ložišta i kotlovnica kojima se  koristi ugalj  kao energnet.

Napominjemo da je cijeli proces, a shodno Odluci o komunalnom redu, uključena i  komunalna inspekcija koja može rješenjem naložiti pravnom ili fizičkom licu  zaključenje ugovora,  kao i izreči novčane kazne  u iznosu od 200 do 500 KM za fizička, a za pravno lice u iznosu  od 500 do 1000 KM.

Pozivamo korisnike da se  o ugovoru, cjenovniku i drugim pojedinostima  informišu i obrate u  direkciju preduzeća, tehnička i pravna služba, kancelarija broj 2  ili 9.

 

Kontakt telefoni: 557 – 950, 557 – 951.

E-mail: vodokom@bih.net.ba

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar