Obavijest: Općinski novčani podsticaj za otkupljene količine ljekovitog bilja, svježeg voća i povrća

Obavještavamo pravna lica koja se bave organiziranim otkupom ljekovitog bilja, voća i povrća, a koja su obavila otkup od individualnih poljoprivrednih proizvođača sa područja općine Kakanj, da mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za otkupljene količine ljekovitog bilja, svježeg voća i povrća.
Iznos podsticaja je do 0,02 KM/kg otkupljenog ljekovitog bilja, svježeg voća i povrća.
Uslovi koje mora ispuniti otkupljivač za novčani podsticaj za otkup ljekovitog bilja, voća i povrća:
da je registrovan za navedenu djelatnost;
da ima potpisane ugovore sa kooperantima sa područja općine Kakanj,
da ima dokaze o otkupljenim količinama (sa imenima i prezimenima proizvođača, predate količine i vrste voća i/ili povrća);
Potrebna dokumentacija za ostvarivanje podsticaja:
zahtjev za ostvarivanje prava na podsticaje za biljnu proizvodnju,
kopija potvrde o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava od općinske službe prema prema mjestu sjedištu (pravna lica) izdate u 2017.godini,
kopija Rješenja o registraciji za navedenu djelatnost,
obavijest o razvrstavanju pravne osobe prema klasifikaciji djelatnosti za navedenu oblast (Služba za statistiku),
tabelarni prikaz otkupljenih količina ljekovitog bilja, voća i povrća po vrstama za sve poljoprivredne proizvođače sa područja općine Kakanj (ovjeren vlastitim pečatom)
kopija tekućeg /žiro računa.
Rok za podnošenje zahtjeva je 24.11.2017. godine.
Zainteresirani mogu preuzeti obrazac zahtjeva na protokolu Općine Kakanj, te uz neophodnu dokumentaciju isti predati na mjestu preuzimanja.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Kakanj, I sprat ili na broj telefona: 032/771-828 , svakim radnim danom od 07:00 do 15:30 sati.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar