Obama čestitao Kurban-bajram svim muslimanima svijeta

Michelle i ja izražavamo naše najljepše želje muslimanima u SAD-u i širom svijeta koji slave Kurban-bajram i čestitati onima koji obavljaju hadž ove godine, navodi se u bajramskoj čestitki predsjednika SAD-a Baracka Obame, prenosi bh. novinska agencija Patria.

– Kao što se naše komšije muslimani i prijatelji okupljaju za proslavu Bajrama, i muslimanski Amerikanci među milionima hodočasnika obavljaju hadž. Hadž okuplja muslimane iz cijelog svijeta i on služi kao podsjetnik da smo bez obzira na nečije pleme, rasu, religiju, spol, dob, svi jednaki – stoji u čestitki.

Obama je kazao i da je tradicija da na Bajram muslimani daruju siromašne, pružaju pomoć onima koji pate od gladi, bolesti zajedno da drugim vjerskim zajednicama.

– Njihova usluga je snažan primjer zajedničkim korijenima svjetskih abrahamskih vjera i kako se naše zajednice mogu udružiti u zajedničkom miru, dostojanstveno i s osjećajem za pravdu. Neka se čuju molitve mira hodočasnika na hadžu i svih drugih širom svijeta. Eid Mubarak – saopćeno je iz Bijele kuće.

(PATRIA)

Možda vam se svidi

Comments are closed.