Nužan dodatni oprez zbog radova na putevima u BiH

Popularno

Povezano


Zbog sanacionih radova na putu Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), u Bosni i Hercegovini, od 08 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a moguće su i kraće obustave, javlja Anadolu Agency (AA).
Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.
Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (na obilaznici oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banoviča), saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
Iz BIHAMK-a su apelirali na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i drže odstojanje između vozila. Napomenuli su da su sigurnosni pojasevi najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu.
”Vežite sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, bez obzira koliko kratko vožnja trajala“, navodi se u saopćenju.

- Marketing -

Najnovije