Nur osvojio četrnaest medalja na turniru u Zenici

U subotu 30.09.2017. godine Zenica je bila domaćin Međunarodnog taekwondo turnira za mlađe kadete, kadete, juniore i seniore na kojem je nastupilo 28 klubova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske sa preko 360 takmičara.

Na ovom turniru učesće je uzeo i kakanjski taekwndo klub “NUR” sa svojih 19 takmičara.
Takmičari Nur-a osvojili su četrnaest medalja i to četiri zlatne, četiri srebrene i šest bronzanih medalja.

Zlatnim medaljama su se okitili: Aldin Veispahić, Hamza Musić, Ismir Kovač, Adna Berbić.
Srebrene medalje su osvojili: Ahmed Haračić, Anes Kovač, Harun Škulj, Irhad Puščul. Dok su se bronzanim medaljama okitili: Davud Sarač, Harun Vehab, Rijad Sačić, Emina Hajdarević, Nađa Penjić, Zejneb Ademi.

Nakon dva međunarodna turnira u Hadžićima i Zenici, na kojem su postignuti sjajni rezultati, Nur nastavlja sa pripremama za naredna takmičenja kako u BiH tako i izvan naše države. U toku su pripreme dva reprezentativca, Adnana Haračića i Sumeje Fejzić za odlazak na G1 međunarodni turnir u Beogradu. A nakon toga odlazak takmičara u Italiju, Hrvatsku, Njemačku te Balkansko prvenstvo koje će se održati u Turskoj.

Turnir u Zenici  sudila su dva suca iz kluba Nur a to su Adnan Kozlo i Adnan Haračić, dok tim na ovom turniru predvodili treneri Haris Mušija, Halim Fejzić i Sedina Berbić.

(TKD Nur Kakanj)

Možda vam se svidi

Leave A Reply