18.7 C
Kakanj
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Novo ublažavanje mjera u Bosni i Hercegovini: Od ponedjeljka se dozvoljava rad bazena, bioskopa, takmičarske aktivnosti u grupama do 30 osoba…Republički štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici u Banjaluci donio je odluku da se od 10. do 24. maja dozvoljava se rad bioskopa i bazena na području bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, uz strogo pridržavanje mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS-a.

Od 10. do 24. maja dozvoljavaju se i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista u grupama do 30 lica, bez prisustva publike ili drugih lica koja nisu akreditovana od strane organizatora.

Nakon razmatranja epidemiološke situacije u RS-u zaključeno da druge, ranije donesene mjere i dalje ostaju na snazi.

Republički štab za vanredne situacije danas je usvojio zaključke o raspodjeli vakcina, te zadužio Institut za javno zdravstvo RS-a da izvrši raspodjelu vakcina zdravstvenim ustanovama.

“Riječ je o raspodjeli 25.000 doza, komponente I Sputnik V vakcine i 49.300 doza SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell), Inactivated or COVID-19 Vaccine (Vero Cell) vakcine proizvođača Sinopharm”, navodi se u saopštenju iz Vlade RS-a.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO