Povezano

Novi trolejbusi krajem januara, a tramvajska pruga od Ilidže do Čengić Vile u avgustuCijela dionica od Ilidže do Čengić Vile, odnosno od Remize do Čengić Vile trebala bi biti završena do avgusta 2022. godine.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta danas je na sjednici Skupštine KS kazao da prva faza rekonstrukcije tramvajske pruge podrazumijeva dionicu od Ilidže do Remize. Rok za završetak tih radova je maj 2022. godine.

- Marketing -

„Mi smo prvu fazu podijelili na dva dijela da ne bismo odmah zatvarali kompletan saobraćaj. Prva je bila do Nedžarića pa smo nakon tri mjeseca produžili do Remize“, kazao je Šteta.

Cijela dionica od Ilidže do Čengić Vile, odnosno od Remize do Čengić Vile trebala bi biti završena do avgusta 2022. godine.

A godinu nakon toga i dionica od Čengić Vile do Marijin Dvora.

„U startu smo iskomunicirali rokove i ovi rokovi koje ja vama govorim od dana otvaranja radova 26. avgusta dvije godine za rekonstrukciju pruge. Ne radi se samo o pruzi koju vidimo, radi se i o kompletnoj rekonstrukciji GRAS-ove Remize“, kazao je Šteta.

Za kraj januara je najavio testnu vožnju novim trolejbusima, a na ljeto će se građani voziti novom rekonstruisanom prugom od Ilidže do Čengić Vile.

Na jedno od pitanja zastupnika o novim šinama i da li su one već isporučene, Šteta je pojasnio u kojoj fazi će stići nove šine.

“Šine koje se skidaju se sukcesivno prodaju i odlukom Vlade KS taj novac će GRAS uložiti u nova vozila. Nove šine nisu tu, one će biti tu kad bude trebalo. Plan je da se od marta počinju postavljati, riječ je o najmodernijim šinama iz Austrije kako je traženo ugovorom. Do marta će biti spremna podloga i tada će se šine postavljati do Remize i do maja će ta dionica biti spremna”, kazao je Šteta.

- Marketing -

Najnovije

Popularno