Novi Sad dodijelio stan samohranoj majci, čijem je djetetu transplantirano srce

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je ključeve stana Mirjani Pavlović, koja živi sa sinom kojem je transplantirano srce.

Grad je sa Mirjanom Pavlović zaključio ugovor o besplatnoj dodjeli stana u Kisačkoj ulici, površine oko 38 kvadrata, a dodijeljen je za kategoriju samohrani roditelj djeteta sa transplantiranim organom. 
Zbog teške sinovljeve bolesti oni su godinama bili podstanari i teško su izlazili na kraj sa računima. Transplantacija srca obavljena je u Beču, a nakon toga majka dvije godine nije mogla da radi. 
“Andrej je uprkos svemu redovan student treće godine ekonomije. Borili smo se na sve moguće načine, a sada ne mogu ni da pričam koliko sam uzbuđena… Ovo je za nas spas”, rekla je Mirjana Pavlović. 
Miloš Vučević je rekao da mu je pripala čast da dodijeli ključeve prvim stanarima u zgradi, koja je izgrađena iz budžeta Grada, preko Stambene agencije i Uprave za imovinu. 
“Pripala mi je čast da porodici Pavlović uručim ključeve jednog od devet stanova koji će biti besplatno dodijeljeni. Razvrstali smo ih u nekoliko kategorija na osnovu instrukcija Uprave za socijalnu i dječiju zaštitu, kako bismo podrškom pokrili što širi dio društva”, rekao je Vučević.  
Prema njegovim riječima, preostalih 26 stanova grad prodaje po nekomercijalnoj cijeni od 92.000 dinara po kvadrtanom metru.  
“Preko 300 zahtjeva dobili smo za tih 26 stanova, težak zadatak je pred komisijom, a ako ne bude sudskih sporova i pravnih zavrzlama, spremni smo da u oktobru izađemo pred Skupštinu grada sa odlukom o dodjeli stanova”, rekao je gradonačelnik i dodao da će stanovi biti otplaćivani u 240 rata, narednih 20 godina.  
Takođe je rekao da u Ulici Momčila Tapavice Stambena agencija gradi dvije lamele sa po 27 stanova, koji su takođe namijenjeni za ovakvu stambenu podršku, a za dva mjeseca i oni će biti završeni. Tada će grad raspolagati sa oko 900 stambenih jedinica. 
Za dodjelu devet stanova i za prodaju 26 stanova u stambenom objektu u Novom Sadu, javni pozivi stambene podrške objavljeni su krajem januara ove godine. 
N1

[bar group="4078"]