Povezano

Novi prijedlog načelnika Kaknja izazvao pozitivne reakcije javnosti: Sada je sve na Općinskom vijeću

Novoizabrani načelnik Općine Kakanj, Mirnes Bajtarević  sa nepuna dva mjeseca od preuzimanja dužnosti načelnika „povukao“ je prave poteze, ako je suditi po reakciji javnosti.

Od sjećanja i pomaganja ljudi koji su svoj život dali u odbrani za ovu državu do isticanja važnosti ličnosti koje su na neki način obilježili kakanjsku historiju.

Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj
- Marketing -

Kako saznajemo od izvora bliskih instituciji, dok se radi na čuvanju od zaborava i pomaganju značajnih imena Kaknja, zaduženi timovi rade na strateški važnim projektima koji će javnosti uskoro biti predstavljeni.

Proteklih nekoliko dana iz Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj na adresu općinskih službi i načelnika pristigla je inicijativa kojom se predlaže da se dvorana B JU KSC Kakanj zvanično naziva „Dvorana Anes Begić“. Ista razmotrena u nadležnoj općinskoj službi, načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević je Općinskom vijeću Kakanj uputio zvaničan prijedlog da se dvorana B Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj zvanično zove “Dvorana Anes Begić”.

Dvorana B – JU KSC Kakanj

Načelnik je uputio i riječi sjećanja na mladog Kakanjca, uspješnog mladog košarkaša, kakanjsko dijete koje je bilo za primjer u školi, mektebu, na sportskom polju, svuda i svakom mjestu, a koje nas je prerano napustilo nakon teške bolesti:

“Kakanj će se vječno sjećati tebe, tvoje mladosti, tvoje želje za životom, tvoje neustrašivosti i hrabrosti.

Utihnuo je tvoj glas, ali ćemo tvoj glas čuti u onom neponovljivom zvuku kada se zatrese košarkaška tabla u dvorani koju ćemo nazvati tvojim imenom.

Nema više tvoga lika među nama, ali ćemo te vidjeti u svakoj košarkaškoj lopti koja poleti ka obruču.

Nema više tebe, ali ćeš živjeti u svakom novom dječaku koji neustrašivo juri da postigne koš.

I kad jednog dana nama svima semafor odsvira kraj, doći će opet novi dječaci da se bore za loptu pod obručem.

I oni će znati za tebe, mi ćemo im pričati.

I oni će biti kao ti, hrabri, neustrašivi, poletni, pravi mali košarkaški virtuozi”, napisao je načelnik Bajtarević.

Anes Begić je mladi bosanskohercegovački košarkaš koji je svoj kratki put počeo u Košarkaškom klubu „Kakanj.

Anes Begić

O Anesu i njegovoj borbi za zdravlje bh. i šira javnost je čula kada su njegovi školski drugovi obrijali glave u znak podrške oboljelom prijatelju.

Nakon toga su ispred zgrade u kojoj Anes stanuje priredili vatromet i bakljadu kako bi svojim prijateljskim gestom osnažili Anesa u njegovoj borbi.

Organizovana je bila i velika humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za njegovo liječenje, a nakon višemjesečnog boravka u bolnici u Sarajevo, Anes je s roditeljima otputovao u Italiju.

Tamo je nastavio svoju borbu, ali nažalost nije uspio pobijediti bolest.

 

- Marketing -

Najnovije

Popularno