Novi detalji u slučaju nestale Zeničanke koja je pronađena u Sarajevu: Muž prijavio otmicu, ona se preudala?

Zeničanka Alzina Delić (32), nakon što je, navodno, nestala u srijedu predvečer, kad je napustila kuću svojih roditelja u selu Kolići kod Zenice, jučer je u poslijepodnevnim satima pronađena na području Sarajeva, potvrđeno je za naš list iz zeničke policije.

– Nakon što je zaprimljena prijava o nestanku, poduzete su sve predviđene mjere i radnje. Raspisana je i operativna potraga za nestalom. Nakon što je jučer pronađena, poduzimaju se mjere i radnje za zaključenje prijave nestanka – kaže Aldina Ahmić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Nestanak Alzine Delić policiji je prije šest dana prijavio njen suprug Hadin nakon što je duže vrijeme nije uspio dobiti na mobitel da bi mu se dan poslije javila i saopćila šokantnu vijest. – U vrlo kratkom razgovoru uspjela mi je reći da su je otele osobe iz Sarajeva. Bila je vrlo uzrujana, tražila je pomoć od mene – ispričao je Hadin.

Odmah nakon toga, Hadin je cijeli slučaj prijavio policiji, a tvrdi da je o svemu ovome upoznao i Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA), a zatim je priču objavio na svom profilu na Facebooku. Hadin s Alzinom ima dvije kćerke, jedna je završila četvrti razred osnovne škole, a drugoj su tek četiri godine i majka im itekako nedostaje.

– Sve sam digao na noge, uključio SIPA-u, medije, policiju… Sramota za zakon i državu da kriminalci mogu raditi šta hoće. Tragat ću za njom do kraja, ne bojim se ničega i nikoga – kaže Hadin.

Foto: Facebook

Kako se nezvanično saznaje, Alzina je u Sarajevu pronađena kod muškarca za kojeg se preudala, piše Avaz.

Suprug Hadin sumnjao je da su mu suprugu kidnapovali isti ljudi koji su i ranije pokušavali da je namame novcem, i to putem društvene mreže Facebook.

Profil na Facebooku, na koji su joj dolazile čudne poruke sa ponudama za brak i vezu, čak i novčane, ukinula je i suprugu nije poznato kako su navodni otmičari mogli doći do informacije gdje se Alzina nalazila u noći nestanka.

Nezvanično, Alzina je odmah nakon što su portali prenijeli vijest o njenoj navodnoj otmici, sama kontaktirala policiju i rekla da je svojevoljno otišla od supruga, prenio je Faktor.

Ona je policiji rekla da je odlučila napustiti supruga, jer ju je, navodno, duže vremena psihički i fizički maltretirao.

Također je rekla da je njen suprug sve vrijeme znao gdje se ona nalazi i da je sama otišla, jer je bio prisutan kada je otišla od kuće i rekla mu da ne želi više s njim da živi, a da je cijelu stvar oko navodne otmice izmislio.

Možda vam se svidi

Leave A Reply