Nove verzije Androida i iOS -a

Skoro istog dana Google i Apple predstavili su nove verzije svojih operativnih sistema namenjenih mobilnim uređajima.

Android: Bolji zvuk i veza

Iako još veliki broj uređaja čeka da dobije nadogradnju na verziju 5.0, Google je predstavio novu 5.1 verziju. Ova nadogradnja treba da donese poboljšanja poput mogućnosti direktnog povezivanja na Bluetooth i Wi-Fi bez otvaranja dodatnog menija. Tu je podrška za više SIM kartica istovremeno, a predstavljen je i HD zvuk za sve uređaje sa ovom verzijom operativnog sistema. Ubačena je i opcija za dodatnu zaštitu prilikom krađe, tako da sada niko ne može da pristupi telefonu ni nakon resetovanja telefona. Kontrola baterije je unaprijeđena, kao i brojni bagovi koji se odnose na pretragu na telefonu, notifikacije i zvuk.

Zasad će noviji modeli Nexus telefona dobiti nadogradnju, a za ostale će biti naknadno objavljeno.

iOS: Fokus na zdravlju

Uz predstavljanje novog MacBook računara i pametnog sata, nova verzija iOS operativnog sistema je prošla malo ispod radara.

Za razliku od Androida, iOS 8.2 mogu odmah da preuzmu svi vlasnici iPhone 4S i novijih modela. Najveći novitet je svakako podrška za Apple sat, ali to korisnicima neće mnogo značiti, barem do 10. aprila, kada počinje prodaja ovih uređaja. Pored toga, tu je ispravka brojnih bagova.

Prvenstveno se misli na servise Maps i Mail, na koje su se mnogi korisnici žalili. Unaprijeđen je i kalendar, kao i stabilnost aplikacije za puštanje muzike. Veliki dodatak je i Health aplikacija, koja od sada ima mnogo više mogućnosti za mjerenje različitih zdravstvenih parametara.

Možda vam se svidi

Comments are closed.