Novalić: Vlada osigurala novac, RVI će sebi birati automobil svakih sedam godina

Popularno

Povezano

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić najavio je da će biti ispunjen zahtjev RVI 100 posto I grupe da dobijaju novčana sredstva za kupovinu automobila, te da će to pravo ostvarivati svakih sedam godina.

  • Posebno sam sretan kada sam u mogućnosti da olakšam svakodnevnicu bosanskim patriotima. Ljudi koji nisu štedili sebe za odbranu Bosne i Hercegovine uvijek mogu računati na našu pomoć”, napisao je Novalić na Facebooku.

Kako je pojasnio, predstavnici RVI 100 posto I grupe uputili su zahtjev da dođe do promjene načina dodjeljivanja putničkih automobila.

- Marketing -

Do sada je praksa bila da RVI dobijaju nova vozila i predstavnici ratnih vojnih invalida izrazili su želje da pravo bude realizovano u vidu dodjele novčanih sredstava pomoću kojih će oni sami sebi birati odgovarajuće vozilo.

  • Ovim putem vas obavještavam da je zahtjev predstavnika RVI 100 posto I grupe prihvaćen, odnosno, odobrena su finansijska sredstva za sufinansiranje nabavke putničkih automobila za RVI 100 posto I grupe. Federalno ministarstvo će vršiti uplatu iznosa do 30.000KM po jednom putničkom automobilu”, naveo je Novalić.

Dodao je da će RVI 100 posto I grupe ovo pravo moći ostvarivati svakih sedam godina.

- Marketing -

Najnovije