Novalić iftario s rudarima u Banovićima u jami dubokoj 300 metara

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić sinoć su posjetili rudare druge smjene jame “Omazići” rudnika “Banovići”.

S obzirom na to da je mjesec ramazan, iskoristili su priliku i zajedno sa više od 100 rudara iftarili 300 metara pod zemljom.

- Marketing -

Iftaru su se pridružili i ministar privrede TK Edin Duraković, ministar za boračka pitanja TK Zoran Blagojević i načelnik općine Banovići Bego Gutić.

Direktor Rudnika Elvir Salihović zahvalio se uvaženim gostima na današnjoj posjeti, a posebno na svemu onome što su u prethodnom periodu činili za rudare, svako u svom domenu. Navodi da su svojim djelovanjem stvorili pravni, zakonodavni, poslovni i ambijentalni okvir u kojem danas Rudnik posluje.

– Današnji (op.a. četvrtak) obilazak jame “Omazići” i iftar sa rudarima predstavlja izraz našeg dubokog poštovanja prema rudarima, te suštinskog opredjeljenja svih nas da svako iz svog djelokruga rada učinimo sve neophodno da se poboljšaju uvjeti rada i život rudara – kazao je u svom obraćanju direktor Salihović.

Ovaj vid posjete rudarima na njihovim radilištima je znak podrške za nesebičan i požrtvovan rad ljudi koji svakodnevno održavaju stabilno funkcionisanje cijelog energetskog sistema Federacije BiH, navode iz RMU Banovići.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano