Novak Đoković: Rafa nije više broj 1 mom sinu, sada je Alkaraz


Najbolji teniser svijeta Novak Đoković trenutno je u Madridu gdje ga očekuje nastup na Matsersu u glavnom gradu Španije, a prije prvog zvaničnog meča dao je intervju za zvanični Twich kanal turnira.

- Marketing -

Novak je u Madridu dočekan kao prava zvijezda, tako su ga voditelji dočekali vrlo srdačno uz riječi hvale, i aplauze svih prisutnih u improvizovanom studiju koji je dio samog teniskog kompleksa. Intervju je vođen na španskom, kojeg Novak odlično govori uz povremena dodatna objašnjenja na engleskom jeziku.

– Mogu da govorim španski – počeo je Novak i potom objasnio koliko mu je Madrid važan kao turnir:

– Ovo ja važna turneja za nas i važan Masters za naš sport. Mnogo mi se sviđa atmosfera, sa puno energije i jako dinamična. Da, imao sam puno uspjeha u prošlim godinama i svi lijepi momenti i zbog svih lijepih momenata prošlih godina sam tu.

O uspomenama koje ima na turnir i Felisijanu Lopezu
– Imam uspomene na različite nastupe. Sjećam se meča protiv Nadala u polufinalu. Mečevi sa Rafom traže mnogo snage. Imao sam mnogo duela sa njim širom svijeta. Zadovoljstvo je biti na ovom turniru.

– Mislim da je Felisijano jako dobar za ovu ulogu, razumije tenis i može donijeti mnogo i nama teniserima. Vjerovatno je njemu teško jer je još uvijek aktivan u tenisu. Dolazim ovdje mnogo godina, ali nikada nisam vidio ovoliko ljudi na trurniru. Publika na treningu je takva da imaš osjećaj da igraš meč. Fantastičan je osjećaj.

O ljudima koji ga vole u Španiji
Novaka posebno raduje atmosfera u Madridu.

– Hvala svima na podršci. Drago mi je i da ima mnogo djece. To je jako važno, jer želimo da vidimo mališane da drže reket i igraju tenis.

O Karlosu Alkarazu…
– Karlos je divna osoba. Momak ima puno poštovanja i mnogo vrlina. Danas je prvi put od kada sam trenirao sa njim. Njegovo putovanje je nevjerovatno posljednjih 12 mjeseci, 6 mjeseci, 5. Nevjerovatno je da imamo nekog tako mladog da radi tako mnogo za tenis. Želim mu da bude sposoban da balansira između svega. Mlad je, ima veliku pažnju. Na početku je lijepo, ali poslije postaje teret. On sa trenerom Fererom radi odličan posao. On je potpuni paket, nema sumnje o tome.

Poznato je da Novakov sin Stefan sa velikom pažnjom prati Rafaela Nadala, a sada je srpski teniser otkrio da ima još jednog favorita.

– Moj sin zna i za Nadala, ali i za Alkaraza. Novost je, da mu posljednjih mjeseci Nadal nije broj jedan, već Alkaraz. Sada mu je i Karlos favorit. Obojica tenisera mu se jako dopadaju. On imitira njihove poteze kada igra, imitira Rafin forhend. Za mene je to jako interesantno. Nadal i ja se takmičimo dosta godina zajedno, svjesni smo da inspirišemo mlade da se bave sportom.

Šta ti se dopada u Madridu kada je riječ o hrani…

– Paelja.- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano