Nova studija: Vozači ovih automobila imaju najviše kazni za prebrzu vožnju

Popularno

Povezano

Tekst prenosimo sa stranice Index Auto zagrebačkog portala Index.hr.

Vozači jedne japanske marke i dalje prikupe najviše kazni za prebrzu vožnju, baš kao što je to bio slučaj 2020. i 2019. godine.

- Marketing -

U pitanju su vozači Subarua, i to posebno modela WRX, koji imaju najtežu nogu na gasu u konkurenciji 393 modela automobila obuhvaćenih studijom. Istu svake godine provodi Isurify, američka kompanija koja se bavi uspoređivanjem automobilskih osiguranja.

Na američkim cestama model u kojem se najčešće uhvati kazna za prebrzu vožnju je WRX i to nije slučajnost. Naime, u top 10 “najbržih“ ušla su još dva Subaruova modela, BRZ i Impreza.

Čak 18.8 posto vozača WRX-a ima barem jednu kaznu za prekoračenje ograničenja brzine, dok državni prosjek iznosi 9.59 posto. U Top 10 probio se i korejski Hyundai, pa su tako u vrh stigli Hyundai Genesis Coupe (17.72 posto), Kia Stinger (16.58 posto) i Hyundai Veloster (14.65 posto).

Evropske boje “brani“  Volkswagen Golf GTI na osmom mjestu s 14.95 posto. Podsjetimo, prošle godine je bio pozicioniran na visoko drugo mjesto sa 17.38%. Izgleda da su se vozači Golfova brzo upristojili. Ne čudi ni činjenica da su pet od deset automobila na popisu sportski automobili.

Činjenica da je pet od 10 automobila s najvećim brojem kazni iz domene sportskih automobila ne čudi, ali će zato neke iznenaditi kako su cijene svih navedenih automobila niže od nacionalnog prosjeka od 41.044 USD.

- Marketing -

Najnovije