17.5 C
Kakanj
Utorak, 15 Juna, 2021

Nova saobraćajna rješenja u Kaknju: Bez kredita, uz brigu o okolišu, sustižemo savremene tokove i potrebe

Proteklih dana dobili smo nekoliko upita u vezi uvođenja novih saobraćajnih rješenja u Kaknju u smislu opravdanosti radova, smanjenja zelenih površina i slično, a odgovore na ove upite želimo podijeliti sa javnošću. Priča o navodnom masovnom uništavanju zelenih površina i drveća nema utemeljenje jer se zauzima samo ona zelena površina koja je zaista nužna i vodi se računa o svakom drvetu i činjenici da jako uska gradska jezgra Kaknja treba i zelene površine.

Gradska jezgra Kaknja treba, tačnije davno je već trebala, nova saobraćajna rješenja jer su stara projektovana za 1.500 vozila koliko ih je u Kaknju bilo npr. 1979. godine, a danas ih je 10 puta više. Svi imaju pravo na neometanu vožnju kroz gradsku jezgru, pa je unapređenje saobraćajne situacije istinska potreba.

Općina Kakanj uvođenjem kružnih tokova i novih saobraćajnica nastoji sustići savremene tokove i potrebe i jedna je od rijetkih sredina gdje se takvi projekti realiziraju bez kreditnih zaduženja za razliku od drugih općina i gradova.

Priča o navodnom trendu uklanjanja drveća također nema utemeljenje zbog činjenice da je u proteklom periodu zasađeno jako puno novih sadnica, posebno u Ulici branilaca. Gdje god je vršeno uklanjanje zbog starosti stabala zasađene su nove sadnice. Na sceni je zapravo trend uništavanja novih sadnica od strane nesavjesnih osoba, posebno uz biciklističku stazu, i to je kakanjska javnost u nekoliko navrata osuđivala. (Press Općine Kakanj)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO