Nova prognoza FHMZ / Do 23. maja oblačno s lokalnim pljuskovima


Protekli vikend u većem dijelu Bosne i Hercegovine podsječao je na jesen. Prvi dio ove sedmice bez značajnijih promjena u Bosni. Preovladavat će uglavnom pretežno do umjereno oblačno. Kraći lokalni pljuskovi mogući su u drugom dijelu dana. Izgledi za padavine se smanjuju prema kraju radne sedmice.

- Marketing -

Na području Hercegovine prognozira se nešto više sunčanih sati. Više oblačnosti moguće je u drugom dijelu dana kada nisu isključeni lokalni pljuskovi kiše. Temperature zraka bit će u laganom porastu. Naručito se to odnosi na maksimalne temperature. Za dane vikenda na čitavom prostoru naše zemlje izvjesna je kiša, koja će biti intezivnija u centralnim područjima.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 7°C do 11°C u Bosni, na jugu zemlje do 15°C. Najviše dnevne temperature između 20 i 25, pred kraj semice od 24 do 30 stepeni.

U periodu od 16.05. do kraja prognoznog perioda, preovladavat će umjereno oblačno i djelimično sunčano. Slabe padavina u vidu kraćih pljuskova mogući su u centralnoj i istočnoj Bosni.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 6°C i 11°C u Bosni, do 15°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 18 i 24 stepena u Bosni, do 27 u Hercegovini.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano