― Marketing ―

Nova metoda pranja kose postala hit u svijetu

- Marketing -

Trostruko pranje kose je novi trend u njezi kose, a podrazumijeva ono što mu i samo ime kaže – tokom jednog pranja kosa potrebno je čak tri puta upotrebiti šampon i isprati ga.

Čini se nepotrebnim i pretjeranim, ali stručnjaci kažu da zapravo ima rezultata.

Ovakav tretman se posebno preporučuje ženama sa izrazito oštećenom kosom. Savjetujemo da dva ili tri puta operete kosu šamponom jer je neophodno da u potpunosti uklonite ostatke sa kose ili tjemena.

- Marketing -

Postoji mnogo kozmetičkih proizvoda koje žene koriste, a koji se zbog sastava ne skidaju lako sa kose. Upravo zato je trostruko pranje neophodno uz dobro ispiranje, posebno ako koristite hranljive šampone ili one za restrukturiranje kose – ističu frizeri iz madridskog salona “Yoy”.

Loše ispiranje je jedna od najčešćih grešaka, a još više treba povesti računa o ovome ako praktikujete trostruko pranje.

Ako želimo da izbegnemo masnoću kose ili opterećenje temena viškom proizvoda ili neutrališemo uticaj spoljnog zagađenja na kosu potrebno je da posvetimo vrijeme pranju kosa i detaljno eliminišemo sve prizvode poput laka za kosu, pjene, gela, voska, šampona za suho pranje, praha za volumen ili čak i parfema za kosu – kažu iz pomenutog salona.

Obratite pažnju i na to da šampon ne treba utrljavati u kosu, već ga umasirati!

Masažom tjemena i kose ćemo postići apsorciju hranljivih materija iz proizvoda, a pritom nećemo oštiti dlaku.

Mokra kosa je osjetljivija i ne treba je trljati niti agresivno rukovati njome.

- Marketing -

Užas u Kaknju: Muškarac nasmrt pretučen u ugostiteljskom objektu

Jučer je u 22:19 sati u prostorije Hitne medicinske pomoći u Kaknju dovezeno beživotno tijelo N.F. (1960.) iz Kaknja. Izvršenim pregledom tijela uočeno je više...