Nova ilahija hora Bostan

Članovi OU hora “Bostan”, nakon što su u julu napravili press konferenciju te premijerno promovisali spot za ilahiju “Posljednji dah”, krenuli su u ostvarivanje zacrtanih ciljeva. Naime, na pomenutoj konferenciji najavljeno je snimanje nove ilahije, koncert za Kurban Bajram, te proširenje članstva.

Da su odlučni u svojim namjerama dokazuje i slika koja je nedavno načinjena u Sarajevu. Naime, uži krug članova hora Bostan i, kako kažu njihov prijatelj Eldin Huseinbegović uspostavili su novu saradnju. Dogovoreno je snimanje dugo očekivane ilahije pod nazivom identičnim nazivu samog hora, dakle “Bostan”. U toku je procedura oko komponovanja muzike i aranžmana za pomenutu ilahiju u režiji Eldina Huseinbegovića, te nakon toga slijedi snimanje iste.

10643254_10204273145925770_1812224189_nPromocija ilahije je zamišljena na koncertu koji će, nadaju se uspjeti organizovati za Kurban Bajram. U toku su pregovori oko tehničkih i finansijskih uslova za održavanje tog koncerta, ali su uvjereni da uz dobru volju mogu uspješno realizovati zamišljeno.

I na kraju,da bi zaokružili sve ono što su i planirali, te obogatili sadržaj koncerta, a kojeg kakanjska publika zaista zaslužuje i za kojim postoji potreba u vremenu kada se muslimanski praznik Bajram slavi na neadekvatan način, trenutno vrše proširenje članstva s ciljem osnivanja podmlatka hora Bostan, odnosno osnivanje “Bostančića”.

Naime, Omladinsko udruženje Hor Bostan poziva sve zainteresovane za učenje ilahija, sa posebnim osvrtom na osobe mlađe od 16 godina, na AUDICIJU za prijem nivih članova. Prijave se mogu slati od 1.9.-6.9.2014. godine putem:

e-mail-a: bostan_kakanj@hotmail.com ili
fb profila: Hor Bostan
Audicija će se održati u subotu 6.9. sa početkom u 11h u prostorijama Omladinskog centra u Kaknju.

Možda vam se svidi

Comments are closed.