15.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Nogometni savez BiH promijenio propozicije Kupa

UEFA je prije nekoliko dana na jednoj od sjednica ukinula pravilo gola u gostima, koje je u fudbalu bilo na snazi još od šezdesetih godina prošlog stoljeća.

U saopštenju krovne kuće evropskog fudbala navedeno je kako ovo pravilo nema smisla, obzirom da zbog pandemije koronavirusa i odsustva navijača s tribina ekipe nemaju prednost domaćeg terena.

U skladu s odlukom UEFA-e reagovao je i Nogometni savez BiH, koji je izmijenio propozicije Kupa Bosne i Hercegovine. U propozicijama ovog takmičenja više se ne pominje pravilo postignutog gola u gostima.

  • U slučaju neriješenog rezultata u utakmicama šesnaestine i osmine finala, kao i finalne utakmice, izvode se udarci sa tačke kaznenog udarca za dobijanje pobjednika na utakmici. U utakmicama četvrtine i polufinala Kup-a, plasman se ostvaruje na osnovu zbira bodova iz dvije utakmice, s tim da pobjeda donosi tri boda, a neriješen rezultat jedan bod. Ako je zbir bodova isti, pobjednika odlučuje odnos primljenih i postignutih pogodaka, a ako je odnos pogodaka jednak, nakon druge utakmice izvode se udarci sa tačke kaznenog udarca za dobijanje pobjednika na utakmici, prema Pravilima nogometne/fudbalske igre – navedeno je u propozicijama Kupa BiH na stranici Saveza.
Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO